jan 06 2010

Julafton 2009

Published by at 14:10 under Dagsedel

Alltsedan barnen var små och vi firade jul hos mamma/farmor Maj-Britt och pappa/farfar Birger har vi i familjen haft traditionen att julafton inleds med frukost fortfarande iklädda nattdräkten. Jag tror några av barnen har fortsatt den traditionen. Frukosten bestod i mjuk smörgås med julskinka, saffransbulle, pepparkaka och kaffe eller, för barnen, nån annan önskad dryck. Medan vi åt lyssnade vi på Lennart Jernestrands julskiva med instrumentalmusik. Ibland ingick julevangeliet redan i frukostrutinen också.

Och det är klart att när vi nu träffades allesammans den här julen så skulle den gamla traditionen ingå. Vi som var inkvarterade hos Stefan och familjen i Skelleftehamn, bänkade oss runt Stefans matsalsbord och blev lite nostalgiska.

Närmast till vänster i bilden sitter Thea och bakom henne Philip. Skymda bakom honom sitter Amanda och Kerstin. Sedan Håkan, Deborah, Pia, Victor, Stefan och Felicia. Skinksmörgåsen ingår, saffransbullen och pepparkakan är med också. En riktig, traditionell och välsmakande julaftonsfrukost alltså! Det var bara att njuta.

Tillsammans med Carolinas familj inne i Skellefteå frukosterade Johan, Petra och Neo på samma sätt.

Jag berättar mera om vårt gemensamma julfirande med lite bilder på ”familjesidan”. Kolla här!

Kommentarer inaktiverade för Julafton 2009