maj 21 2010

Släktforskning…

Published by at 15:30 under Särskilda intressespeglingar

…är ett nygammalt intresseområde som återuppväckts. Under vintern 2000 var jag med i en studiecirkel om släktforskning. Det var naturligtvis mycket intressant. Att få inblick i vilken omfattande ”folkbokföring” som förekom i vårt land redan på 1600-talet. Och inte bara i Sverige. I Finland lär det vara likadant.

Men på den tiden, i början på 2000-talet, var det lite besvärligare att söka sina rötter om man inte bodde kvar i det geografiska området. I mitt fall handlar det om platser i Värmland och Dalarna. Man fick bl a lov att kontakta arkiv som ansvarade för mikrofilmer av de kyrkböcker man var intresserad av. Numera, bara tio år senare, är väldigt mycket tillgängligt via internet. Jag sitter alltså framför datorn och knappar in mig på t ex husförhörslängder i Eds socken (Slottsbron) där pappa Birger är född. Dessutom finns det andra släktforskare att fråga via ett s k Anbytarforum.

Nu har jag lagt in en egen flik om Släktforskning här på hemsidan och där skall jag fortsättningsvis redovisa det jag hittar. Välkommen att titta in.

Kommentarer inaktiverade för Släktforskning…