apr 01 2008

Fagerstahelg

Published by at 18:59 under Dagsedel

Senaste helgen var det Fagerstabesök igen. Våren är på väg, helt klart, men helgen var lite grå, lite blåsig. Det var ändå plusgrader och det får man vara tacksam för. Däremot var det inte händelselöst!

Fredagskvällen var Margot och jag över till Aveste och såg teatern Den inbillade sjuke, med Claes Malmberg i huvudrollen. Huvudlöst roligt skulle man kunna säga, nästan på gränsen till fars. Men det är väldigt bra skådespeleri.

claes-malmberg.JPG

Foto: Mikael Bohlin

Pjäsen Den inbillade sjuke skrevs av Moliére. Han föddes den 15 januari 1622 och dog 17 februari 1673 i anslutning till sin egen föreställning av Den inbillade sjuke. Så pjäsen har spelats många gånger och naturligtvis förändrats i takt med samhällsförändringen. (Läs mer om Moliére på t ex Wikipedia.) Pjäsen i nuvarande form kan man läsa om på Riksteaterns hemsida.

Under lördagen gjorde jag ett snabbesök ute vid golfbanan. Ingen aktivitet där, men det såg lovande ut, snart kan man börja svinga igen. På kvällen var det specialprogram på Wärdshuset Charles Dickens. (Kolla under fliken Arrangemang) Margot och hennes söner Dennis och Dick hade engagerat ståupparen Anna-Lena Brundin i anslutning till inbjudan till en trerätters supé. Det är dit man går ”När god mat räknas” (restaurangens kännetecken). Efter att ha avätit den fantastiska måltiden showade Anna-Lena till gästernas stora förnöjelse och uppskattning. Se det var en kväll det!

Kommentarer inaktiverade för Fagerstahelg