feb 28 2010

Romantisk weekend…

Published by at 22:49 under Dagsedel

Idag har jag firat min födelsedag nummer sextioåtta. Det är inte klokt så många såna dagar det blivit. Undrar var det skall sluta. Hur som helst, ta varje minsta anledning till fest och hitta på nåt! Tillsammans med min Margot och min gode vän och förre arbetskamrat Bert-Ove och hans fru Mona, bokade vi in oss på Villa Fridhem den här helgen. Margots och min bokning kallades i prospektet för Romantisk weekend.

När vi kom till Villa Fridhem på lördagseftermiddagen mötte oss denna ”bild” av vårt rum. Så inbjudande!

Direkt efter att vi installerat oss i rummet vidtog afternoon thea. Med utsikt över en, visserligen disig, men ändå betagande vy över Bråviken njöt vi av snittar, varma scones, allehanda goda bakverk, frukt och te. Vi njöt och hade riktigt roligt.

Här Mona, Bert-Ove och Margot vid tebordet i prins Carls matsal.

Lite senare möttes vi i pool och relaxavdelningen (med tillgång till bastu, bubbelpool och simbassäng) medan Margot och jag inväntade vår ”duokur med avkopplande massage”. Kolla gärna Villa Fridhems hemsida när det gäller avkopplingsmöjligheter.

Efter vår massagebehandling och en stunds ytterligare relaxing blev det småningom dags för fyrarättersmiddagen. Den inleddes med att huset bjöd på ett glas champagne och sen följde:  Carpaccio på hjort med hyvlad anklever, parmesan och lingon, Bakad torsk med hummer, spenat, pepparrot och tomatsmörsås, Två sorters ostar med marmelad på fikon och lagerblad och till dessert, Chokladgateaux med inkokta körsbär och sorbet på blodgrape. Smakade utsökt naturligtvis. Gott vin serverades till också.

På den middagen sov man gott kan jag säga, annat att förtiga. Och så idag vaknade jag och uppvaktades av Margot med Per Morbergs  bok Morberg, om mat och annat och en flaska god och närande dryck. Efter vår gemensamma frukost blev det strax dax för återvändande till ”vardagen”. Vi fick veta att i Fagersta hade det kommit 15 centimeter blöt nysnö! Var skall det sluta?

Tack alla inblandade för den trevliga och sköna helgen. (Tyvärr blev det inte så många bilder, men det kanske ni ska vara glada för.)

Kommentarer inaktiverade för Romantisk weekend…