dec 22 2009

Julkonsert i Pingstkyrkan i Eskilstuna

Published by at 15:22 under Dagsedel,Särskilda intressespeglingar

En mångårig tradition i vår kyrka är julkonserten, eller julinsjungningen som den kallas, eftersom publiken inbjuds vara med i julsångerna. Det är en populär händelse och drar, som på så många andra platser, mycket folk. Så också i år. Den outtröttlige Willy Forsman är likaså traditionellt motorn bakom det omfattande och varierande programmet. Till stor glädje!

I år var det Mälarbrass och blandade kören tillsamman med barnkör, damtrio, solist (till O, helga natt förstås), trumpetargrupper och inte minst Mats Ernviks eminenta orgelspel till församlingssången som stod för programmet.

malarbrass-2

Här får Mälarbrass illustrera konserten. Det hade passat bra med en ljudillustration här. Ni skulle höra oss spela ”När juldagsmorgon glimmar” i vårt storbandsarrangemang. Inte ett öga är torrt och man får ståpäls över hela kroppen. Eller när hornsektionen (i mitten på bilden) leder i Air av Bach.

klarinettolle

Ing-Britt Svensson på flöjt och jag lägger lite musikutfyllnad till körsången. (Det är svårt med inomhusfotografering på långt håll.)

Kommentarer inaktiverade för Julkonsert i Pingstkyrkan i Eskilstuna