dec 06 2009

Kavring är gott till jul

Published by at 21:05 under Särskilda intressespeglingar

Under helgen har Margot och jag bakat igen. Vi har bakat kavring. Receptet har jag fått från Gamla stadens gästgiveri i Eskilstuna. Här är receptet:

12 dl vetemjöl och 6 dl rågsikt (vi har provat grahamsmjöl också).

½ dl bikarbonat.

1 flaska mörk sirap och en lit filmjölk.

Blanda alla torra ingredienser. Häll i fil och sirap och blanda väl med en slev. (Vi har använt en assistent, vet inte vad skillnaden skulle bli). Häll i tre smorda och bröade brödformar.

smeten-upphalld

Sen gräddas det hela i nedre delen av ugnen cirka 1 timme i 180 grader. Resultatet? Se här.

resultatet-3-kavringar

Smaskens!!! Vi har provat med att blanda i lingon också. Det blir inte sämre kan jag säga. Tack Margot!

Kommentarer inaktiverade för Kavring är gott till jul