mar 18 2008
Grabbarna i köket
I går (måndag) hade vi avslutning på den tredje omgången matlagningskurs. Vi är ett glatt gäng gubbar, ett tiotal, som på måndagskvällar samlas i Ã…rbyskolans skolkök för att lära oss skala och koka potatis, steka en och annan köttbit och röra till nåt som vi kallar dessert. Ska jag vara ärlig så är det faktiskt vassare än så. Vad sägs om avslutningskvällens meny: Förrätt – Rökt skinka med färsk sparris och päronchutney, varmrätt – Tournedo med fransk potatisgratäng, och dessert – Flamberad fruktsallad. Jag förstår att det vattnas i munnen. Behöver jag säga att vi har roligt.
 Grabbarna i köket. Kavringen i förgrunden är efter mitt recept.
Den här omgångens avslutningsmiddag var fantastiskt god. Sammanlagt gav vi den mellan 25 och 30 poäng på en tiogradig skala.
Skinka, sparris och päronchoutny.      Tornedo.                Flamberad fruktsallad med glass.
Faktum är att jag övat upp en avsevärd färdighet vid spisen. Fast ska jag va ärlig, beror det nog mest på det trevliga sällskapet – ”Grabbarna i köket”. De´ni!
Att smöra en eldfast form kräver sin man.
I mitten av april ska vi träffas hos Lasse och ha en herrmiddag.
Vi planerar att fortsätta kursandet till hösten. Då kommer mer kvalificerad information.
                                Â
Kommentarer inaktiverade för Grabbarna i köket