maj 10 2009

”Grabbarna i köket” – terminsavslutning

Published by at 17:04 under Särskilda intressespeglingar

I fredags, den 8 maj, hade vi terminsavslutning på studiecirkeln ”Grabbarna i köket”. Avslutningsmiddagen hade vi förlagt till restaurangen Wärdshuset Charles Dicken´s i Fagersta.

Den här terminen har vi med stor framgång kört cirkeln i egen regi, d v s en i gruppen har tagit på sig att vara administrativt ansvarig – och det med den äran (tack Björn Hagström!) – medan vi tillsammans har sett till att vi förkovrar oss i matlagningens ädla konst. Potatisskalning är numera inget problem kan jag säga. Att koka upp vatten går som en dans.

Som sagt, för att få knorr på avslutningsmidda´n valde vi att äta den på den kända Fagerstarestaurangen. Dennis, Kocken med stort K, hade satt samman en härlig meny, bestående av:

forratten

Förrätt: Halstrad laxtartar med rostad vitlökskräm och hyvlad parmesan. (Ursäkta den dåliga skärpan.)

huvudratten

Varmrätt: Helstekt älgfilé med lingonsky och västerbottenspuré och säsongens grönsaker.

desserten

Dessert: Panna cotta med smak av lakka serverad med hjortrongelé och vispad grädde.

Till rätterna fanns ett utvalt vinpaket.

Dennis gav oss en ingående beskrivning av maträtterna, råvarorna, smaksammansättning, kryddning och tillagning m m, (så utmaningen till höstens cirkel blir att försöka åstadkomma något liknande (?)). Dick och min kära Margot skötte serveringen och såg tillsammans med Dennis till att kvällen blev precis så lyckad som vi hade förväntat oss. Tusen tack alla tre!

dennis-och-nils

Dennis visar potatisgrytan för Nils.

hela-ganget

Och här är hela middagsgänget. Från vänster, Nils, Björn, Lars-Göran, Jan och jag själv.

Gruppen består egentligen av två personer till, P-G Ekenberg och Bennie Hardman, men de kunde tyvärr inte vara med den här gången.

Kommentarer inaktiverade för ”Grabbarna i köket” – terminsavslutning