mar 29 2009

Biscottibak

Published by at 14:54 under Särskilda intressespeglingar

Jag hoppas det inte undgått någon att jag går på matlagningskurs. Om jag inte minns fel är det fjärde terminen nu. Den här terminen kör vi i egen regi – Grabbarna i köket. Jag kan ju säga att vi gjort vissa framsteg.

I måndags bestod förrätten av rökt (kall) lax i tunna skivor på en bädd av avokadosallad. Till varmrätt åt vi ädelostgratinerade fläskfiléskivor på potatisgratäng – allt gratinerat tillsammans. Receptet på potatisgratängen var hämtat från Påskallaviks Gästgiveri. Till dessert hade vi ugnsbakad sharonfrukt med mascarponedip och biscotti. En utsökt dessert som kan rekommenderas. Till fyra portioner åtgår 4 mogna sharonfrukter, ca ½ msk råsocker, biscotti med mandel (köpta i detta fall). Vidare 250 g mascarponeost, 1 msk flytande honung, rivet skal av ½ citron och 25 g hackad mörk choklad.

Biscotti kan man baka själv. Här är receptet Margot och jag använde igår. Vid första försöket gjorde vi bara en tredjedels sats. Här är ett par instruktiva bilder!

biscotti-1

Man blandar och knådar…

biscotti-2

Degen är lite bångstyrig i början… kladdar gärna.

Men så till sist är allt färdigt. Och smakar sagolikt gott. (Det gör å andra sidan det mesta av det man själv åstadkommit, eller hur.)

biscotti-3

Resultatet! (Om italienarna skulle gilla mina biscotti är okänt, men själv är jag nöjd.)

Kommentarer inaktiverade för Biscottibak