mar 15 2009

Rum & Trädgård, Kistamässan

Published by at 22:06 under Dagsedel

I söndags (8/3) var Margot och jag på Kistamässan i Stockholm. Temat var Rum & Trädgård. Intresset för trädgårdsmässor är stort, det kunde man konstatera. Där fanns utrustning för uterum, från markmaterial till textilier att skapa rumskänsla med, ”krims-krams” att fixa till och inreda med, och så växter förstås. I alla de former och färger.

090313-mera-blommor

 Trädgårdsmässa var det, som sagt. Prunkande må man säga!

090313-001

 Och vill man inte hålla på med planteringsjord kan man alltid försöka med vatten i en glasskål. Lite passande bottenfyllning och några knoppande rosor. Vattnet kan man toppa med en halv centimeter matolja där man placerar plastbrickor med vekgarn som flyter ovanpå och tuttar på. Vips så har man både ett vackert blomarrangemang och  ljuslågor att mysa till.

090313-handelsboden

 Den enda växtlighet man kan se här är ett par purjolökar. Men den gamla handelsboden i en av utställningsbåsen var både intressant och välbesökt. Korven smakade bra. 

090313-lokar-lokar

Men det var ju trädgårdsalster vi var där för. Margot kollar utbudet av blomsterlökar.

090313-lupiner

Tro det eller ej, men det finns de som köper lupinplantor! Ogräs – om du frågar mig – som finns i vilken vägslänt som helst. Och hemma hos Margot på Högaberg i Fagersta kan vi erbjuda lupinplantor – gratis!

Vad lockade mig själv då – på en trädgårdsmässa. Svaret kommer lite senare på den här sidan.

Kommentarer inaktiverade för Rum & Trädgård, Kistamässan