mar 19 2015

Torsdag 19 mars 2015 – en dag med sorgkant.

Published by at 23:11 under Dagsedel,Särskilda intressespeglingar

Den här dagen för tio år sedan blev vår kära hustru och mamma Kerstins sista levnadsdag. På olika håll har barnen och jag idag haft vår tankar samlade kring våra ljusa minnen av henne.

Här i Oskarshamn, har det varit en fantastisk vårdag, med sol och temperaturer över 10 grader. På förmiddagen åkte jag ut till Döderhults kyrkogård och minneslunden där som är Kerstins gravplats, med blommor och gravljus. I ett litet gravkapell, Stillhetens kapell, tände jag ett ljus och stannade en stund i mina tankar. Ensamheten är faktiskt en tillgång en dag som den här. Åtminstone för mig.

Efter besöket på kyrkogården åkte jag in till stan och passade på att äta lunch på Restaurang Badholmen. Även det en stund som gick bra in i den här dagens planering.

I Skellefteå träffades Carolina och Stefan för gemensam lunch. Deras hälsning värmde och gladde. Håkan och Kerstin hade gjort sig en weekend i London och hälsade med bild från Westminster Abbey där de tänt ett ljus och unnat sig en stunds stillhet. Var och en på sitt håll har vi ändå tillsammans fått en särskild dag med våra ljusa minnen av älskade mamma Kerstin, trots dagens sorgkant.

Kerstins bord

Kerstins plats hemma som en daglig påminnelse.

 
Kyrkogardsbesok

 

 

Kommentarer inaktiverade för Torsdag 19 mars 2015 – en dag med sorgkant.