jan 12 2015

God fortsättning på det nya året!

Published by at 10:11 under Dagsedel,Särskilda intressespeglingar

Ja, nu börjar det funka att skriva tjugohundrafemton utan att behöva sudda. Året har börjat bra.

Det här årsskiftet hade Margot och jag bokat in oss på, kan ni tänka (!), Kohlswa Herrgård! Jag har ju bott 26 år i Köping, så Kolsva klingar väl inte så exotiskt. Men, Herrgårdens nyårspaket var en riktigt positiv upplevelse. Vi var på plats lagom till afternoon thea. En utmärkt thebuffé var uppdukad i biblioteket.

Afternoon thea

Jag har varit på Kohlswa Herrgård några gånger tidigare. Både på födelsedagsfest och konferenser i jobbet, men aldrig övernattat. Därför blev upplevelsen av rummet en ny erfarenhet. Herrgården presenterar sig med att varje rum har personlig prägel. Och vi hade i alla fall inte otur. Eller vad sägs? Vi vilade oss i form inför supén!

Härligt rum

Småningom blev det dags för nyårssupén. Tillsammans med ett trettiofemtal andra gäster bjöds vi på en alldeles utsökt femrätters måltid.

Kohlswa 1

Eller vad sägs om ”Selleri & tryffelpuré med hummer & machésallad”

Kohlswa 2 Förrätten

Efter denna utsökta förrätt blev det ”Ugnsbakad hälleflundra med bladspenat & ostronskivling samt vitvinssås”

Varmrätt 1

På denna ”lätträtt” dukades fram ”Lättrökt dovhjortsfilé från Tvärskogs Vilt, serverad med blomkålspuré & svartvinbärssås”

Varmrätt 2

Nu är det inte utan att en viss mättnadskänsla börjar sprida sig. Men än är det inte slut. Fram med osten! ”Ostar från Skärvångens bymejeri med lagerblad & fikonmarmelad”.

Osträtten

Efter osten är det knappt att vi förmår äta mera, men då kommer den tappra personalen in med desserten! ”Variation på Apelsin och Lime: Blodapelsinsorbet, Apelsinpannacotta samt Limecheescake med apelsincurd”. Det var knappt att sista biten gick in och ner!

Kohlswa 3 Dessert

Efter denna fantastiskt goda och välkomponerade måltid med ett lika välkomponerat dryckespaket till, behövde kroppen få röra på sig. Så gott vi orkade rörde vi på oss fram till tolvslaget, då vi till dropparna av ett glas champagne, bjöds på ett magnifikt fyrverkeri framför Orangeriet. Sen sov vi gott i flera timmar!

God fortsättning på det nya året!

 

 

Kommentarer inaktiverade för God fortsättning på det nya året!