jun 23 2008

Summering sen sist…

Published by at 12:11 under Dagsedel

Syns man inte så finns man inte. Försöker bättra på det en aning.

Aningen sträcker sig ända fram till midsommar så det är bara att skrolla på.

Kristi himmelsfärdshelgen hade jag besök av Håkan, Kerstin, Victor och Felicia. Mycket roligt! Under fredagen gjorde vi ett besök hos Margot i Fagersta med bland annat jättegod mat på Wärdshuset Charles Dickens. Det måste ni prova nån gång! På söndagen var det besök vid Backsippebacken på Sofielundsåsen.

hakans-fam-4-juni-web.jpg

Kerstin, Felicia, Victor och Håkan.

backsippor1-web.jpg

De är ljuvliga att se, Backsipporna

hakan-v-och-f-pa-stenen-web.jpg

Det finns Backsippor och backsippor…

En vecka senare var jag bjuden med Margot till en ”happening” i Avesta med föreläsning”!” av Skara-Bert, middagsbuffé och Patrics Combo. I den ordningen. Tillställningen var ett sätt för den samlade tidningsvärlden i norra Västmanland, (d v s världen utanför Västerås) att ”tacka” annonsörer från företag och organisationer som är verksamma inom tidningstäckningsområdet.

Bert K är en underhållande, framgångsrik och mycket bufflig typ, middagen var utmärkt och kvällens behållning var Patrics combo från Krokom i Jämtland.

b-k-o-patrics-combo-web.jpg

Gissa vem som är vem!

En dryg vecka senare var det dags för en ny trevlig upplevelse. En gammal fabriksbyggnad i Avesta, jag tror det var en gammal masugn, har fått en ny uppgift i modern tid, bland annat som konsertlokal.

entre-till-jojje-w-i-avesta.jpg

Entrén till Verket, konsertlokal m m i Avesta.

I denna gamla ärevördiga fabrikslokal lyssnade Margot och jag, med många flera, till Jojje Wadenius med band. Vilka lirare!

jojje-w-i-avesta.jpg

Tommy Berndtsson, piano, André Ferrari, trummor, Jojje Wadenius, gitarr och Fredrik Jonsson, bas.

I slutet på maj var det dags för ett weekendbesök i Skellefteå. Våren i Ske-å så dags är ca två veckor senare än i Mälardalen. Björkarna var knappt knoppiga.

 var-i-skea-maj-08.jpg

Det är synd om norrlänningarna. Slutet på maj och inte vårligare än så här.

Som tur var sken solen denna helgen. Veckändan innehöll golf med Elias på Rönnbäckens golfbana, en dag tillsammans med Stefan, Thea och Philip och Elias konfirmation.

miljon-kring-hal-1-web.jpg

Miljön kring hål 1 på Rönnbäckens pay and playbana. Njutbart!

Tyvärr blir det klent med golfbilder utefter banan. The game must go on you see.

Här kommer i stället en färsk bild på fam Sikström på hemmabalkongen. Det är svårt att få en bild på hela familjen eftersom Deborah numera bor i Stockholm.

fam-stefan-maj-08-web.jpg

Philip, Stefan och Thea maj 2008 – dom ä´ goa!

En konfirmation är vacker och känslosam. Förhoppningsfulla och lite blyga undomar, men så vackert för ögat.

elias-konf-1-web.jpg

Elias med en kompis i vimlet.

elias-konf-2-web.jpg

Konfirmanden och hans lärare Sebastian.

Mellan alla resor hit och dit försöker jag få lite gjort hemmavid också. Det här är resultatet efter lite vårmöda i den lilla trädgården.

min-tradgard-080529-web.jpg

Här finns ett par små cypresser, nåt vitt marktäckande, ett par varianter av buxbom, en stamsyrén, en syrenhortensia, kärleksört, en pion , tre varianter av rosor bland annat.

7 juni var det golftävling i Sollerön. Soldhem Cup heter en familjetävling (på Margots sida) som går av stapeln årligen någon gång under sommaren. Den tävlingen för två år sen var förresten min första närkontakt med golf över huvud taget. Sen dess har jag avancerat från caddy till tävlingsdeltagare. ”Mitt” lag bestod av Margot, Anders, Jan-Erik och jag själv. Tre fjärdedelar av laget poserar här vid första tee.

golftavl-solleron-080607-web.jpg

Mera om Solleröbesöket kommer att finnas på ”Golfsidan”.

En weekend lite senare fick jag ett jätteroligt besök av mitt äldsta barnbarn Victor från Oskarshamn. Med sig hade han flickvännen Ida. Promenader på sta´n, en avstickare till Stockholm på lördagen (Victor och Ida), gemensam matlagning, på måndagen utflykt till Fagersta och Margot med lunch på Wärdshuset Charles Dickens, stod på weekendprogrammet.

victor-o-ida-pa-besok-080616.jpg

Från promenaden i Eskilstunas vackra centrummiljö.

Midsommar 2008. I år firades midsommaren hemma hos Margot. Midsommaraftons första del gick åt till att få till en midsommarstång (eller heter det majstång?). Det tar en stund kan jag säga.

midsommar-08-margot-binder.jpg

Zingo och Margot binder blomsterkransar.

midsommar-08-2.jpg

Till sist skall ”toppstjärnan” på plats.

Lagom till att Jeanette och småflickorna kom blev stången klar och dansen kunde börja.

majstangen-beundras-web.jpg

Alice, Margot, Jeanette och Ellenor beundrar stången.

midsommardans-web.jpg

Björnen  sover, björnen sover…

Sen kom resten av familjerna, Nina, Joel och Ola, Dick (småflickornas pappa) och Dennis, och då åt vi gott och hade trevligt. Tyvärr blev det inga bilder från fortsättningen.

Kommentarer inaktiverade för Summering sen sist…