maj 09 2011

Margots och min femårsdag – med Helsingforstripp.

Den 6 maj för fem år sen träffades Margot och jag för första gången. Den här helgen, 6 – 9 maj, har därför gått i jubileumsfeststil.

Först i fredags kväll (6/5), då vi firade med middag på Jernberghska. Gott som alltid förstås. Sedan fortsättning i lördags med buss till Stockholm för kryssning till Helsingfors med Viking Line. I Helsingfors (söndag) strålade solen från klarblå himmel hela dagen. En sval vind från havet sänkte temperaturen en aning, men vi njöt i fulla drag av en vandring under flera timmar i sta´n. Mesta tiden lade vi faktiskt på Botaniska trädgården. Deras stora och omfattande växthus med växter från alla jordens hörn i specialtempererade avdelningar är magnifikt. Kan rekommenderas.

Margot med Uspenskijkatedralen i bakgrunden (byggnaden med kupolerna förstås).

Det är inte ofta man är i Helsingfors, men de gånger det har hänt åker man alltid hem med nya intressanta intryck i minnesryggsäcken.

I morse när vi närmade oss Stockholm igen kunde vi se, och senare känna, solen och värmen på hemmaplan. Å vilken härlig årstid våren och försommaren är. Åtminstone en dag som i dag. Tack Margot för några roliga och sköna dagar tillsammans, fjärran från hemmavardagens allehanda.

Kommentarer inaktiverade för Margots och min femårsdag – med Helsingforstripp.