maj 05 2011

Påsken 2011 i Oskarshamn

Published by at 22:47 under Dagsedel

I år firade vi påsk i Oskarshamn, Margot och jag. Tyvärr ändrade sig vädret så att den ljuvliga värmen fram till strax före påsk avtog och ersattes av kyligare vindar från havet. Vi gladdes åt solskenet i alla fall.

På påskafton hade Victor födelsedag. 23 stod det på gratulationskorten. Han är härlig den grabben! Solen sken och med förenade krafter fick Margot och jag tillsammans med ungdomarna till en riktigt njutbar påsk- och födelsdedagsmiddag på kycklingtacos fram på kvällskvisten. (De vuxna, Kerstin och Håkan, fick inte vara med, de var hänvisade till nåt tjolahej i Kalmartrakten.)

Amanda, Victor, Felicia, Margot och jag (bakom kameran).

Det är alltid spännande med aprilbesök i Oskarshamn. I synnerhet i år med sen (i almanackan) påsk och föregången av rena sommarvärmen. Skulle den majestätiska magnolian på gården hinna slå ut, eller? Vissa knoppar var nästan utslagna och flertalet var på god väg, men det där riktiga färgsprakeriet dröjer någon vecka till. Här är i alla fall årets påsksmakprov.

Man kan ana skönheten när alla knopparna slagit ut!

Mycket mer kan naturligtvis skrivas om det som händer under ett påskbesök i Oskarshamn. Som t ex besöket vid och besiktningen av vår segelbåt, promenaderna i de gamla välbekanta omgivningarna, en stunds eftertanke på Döderhults kyrkogård, middagen hemma hos Karin och Allan, gudstjänster i Pingstkyrkan och inte minsta allt trevligt umgänge med de kära på Homhällevägen och ”hela” stora släkten på annandagens eftermiddag med middag (igen. Det gäller att ta vara på tillfällena.) med anledning av Victors och Felicias (10 april) födelsedagar. Men man kan ju inte hinna fotodokumentera allting heller. Goda stunder minns man ändå. Glad Påsk!

Kommentarer inaktiverade för Påsken 2011 i Oskarshamn