maj 04 2011

Högeligen dags för uppdatering av den här webb-platsen

Published by at 23:36 under Dagsedel,Särskilda intressespeglingar

Facebook tar alldeles för mycket tid, tycker inte ni det också? Det är lite skämmigt att det går ut över annat som ibland måste anses som viktigare i fråga om vad tiden används till. Dit hör kanske ajourhållningen av den här webb-platsen. (Ursäkta, Johan!) Men här kommer i alla fall en uppdatering.

I månadsskiftet mars/april hyrde Margot och jag en stuga i Fjätervålen (tillhör Idreområdet). Det blev en kortare weekendutflykt, vi hade gärna stannat längre om det gått. Idre och skidåkningen där har jag upplevt tidigare, men den här platsen var ny för mig. Margot hade varit här tidigare. Fjätervålen är en skidanläggning ca 1 mil från Idrefjäll med stugbyområde med ett stort antal stugor. Anläggningen har all service man behöver förutom bra preparerade spår för längdåkning och väl pistade fjällsluttningar.

Infarten till Fjätervålen området.

Snö var det ingen brist på.

Margot vid ändstationen för liften. Härifrån förgrenade sig dussintalet nerfarter i färgskalan svart-röd-blå-grön. För oss blev det mest de röda nerfarterna.

Med lite fantasi kan man ana brantheten och fallhöjden i jämförelse med bakgrunden.

Fjätervålen passar kanske främst barnfamiljer och pensionärer. Det var i alla fall kul med rejäl fart under skidorna. Längdspåren vi åkte var även de en alla tiders upplevelse. Välpreparerat i omväxlande terräng. Och dessutom en jätteskön avkoppling från vardagen på hemmaplan.

Kommentarer inaktiverade för Högeligen dags för uppdatering av den här webb-platsen