Maj 09 2011

Margots och min femårsdag – med Helsingforstripp.

Den 6 maj för fem år sen träffades Margot och jag för första gången. Den här helgen, 6 – 9 maj, har därför gått i jubileumsfeststil.

Först i fredags kväll (6/5), då vi firade med middag på Jernberghska. Gott som alltid förstås. Sedan fortsättning i lördags med buss till Stockholm för kryssning till Helsingfors med Viking Line. I Helsingfors (söndag) strålade solen från klarblå himmel hela dagen. En sval vind från havet sänkte temperaturen en aning, men vi njöt i fulla drag av en vandring under flera timmar i sta´n. Mesta tiden lade vi faktiskt på Botaniska trädgården. Deras stora och omfattande växthus med växter från alla jordens hörn i specialtempererade avdelningar är magnifikt. Kan rekommenderas.

Margot med Uspenskijkatedralen i bakgrunden (byggnaden med kupolerna förstås).

Det är inte ofta man är i Helsingfors, men de gånger det har hänt åker man alltid hem med nya intressanta intryck i minnesryggsäcken.

I morse när vi närmade oss Stockholm igen kunde vi se, och senare känna, solen och värmen på hemmaplan. Å vilken härlig årstid våren och försommaren är. Åtminstone en dag som i dag. Tack Margot för några roliga och sköna dagar tillsammans, fjärran från hemmavardagens allehanda.

5 responses so far

5 Responses to “Margots och min femårsdag – med Helsingforstripp.”

 1. Margoton 09 Maj 2011 at 21:26

  Åren går alldeles för fort. Men det är så när man har kärt sällskap. Hoppas alla årsdagar kan bli jubileumsdagar i fortsättnigen.

 2. Carolinaon 10 Maj 2011 at 6:21

  Grattis på er!
  Kramar från oss i norr(där sommaren för övrigt kom på besök igår och allergierna står som spön i backen – härlig årstid det här…)

 3. Johanon 10 Maj 2011 at 18:14

  Stort grattis!
  Tiden går fort när man har roligt.

 4. johanon 04 Aug 2011 at 22:43

  Vänter på en MEGA uppdatering, nåt måste du ha att skriva om sedan den 9/5 : )

 5. Samuelon 09 Aug 2011 at 17:00

  Ja du Johan, jag skäms lite grann. Jag skyller på att sommaren har varit för solig och varm för datoraktiviteter. Det blänker så i skärmen när solen skiner. Men skämt åsido, jag håller med dig om att en uppdatering av sidan inte vore fel. Den kommer strax.

Comments RSS

Leave a Reply