nov 24 2014

Hälsningar från Prag!

Published by at 12:29 under Dagsedel,Resor - längre och kortare

Margot och jag var nyligen i Prag. En av Margots söner tyckte en Pragresa var en bra födelsedagspresent för mor. Och vem kan ha annan uppfattning. Inte jag i alla fall, eftersom jag fick följa med.

Tre dagar var vi där. Vi gjorde vad vi kunde för att hinna se så mycket som möjligt. Rundtursbuss och mycket promenerande gav oss oförglömliga intryck av denna gamla, fantastiska stad. Både i dagsljus och nattmörker upplevde vi historiens vingslag. Karlsbron, Gamla stadens torg med den gamla Tyr-kyrkan, Dansande huset, Kruttornet med ”Kommunalhuset” intill. Det blir säkert nya besök i Prag.

Karlsbron

Karlsbron

Turister m m på Karlsbron

”Alla” är på Karlsbron. Även The Bridge Band.

Moldau genom Prag

Mäktiga Moldau genom Prag.

Dansande huset

”Dansande huset(googla för närmare information).

Gamla stadens torg

Gamla stadens torg med Tyr-kyrkan.

Sevärt i Prag

”Kommunalhuset” med kruttornet i bakgrunden.

Vi bodde på Hotell Caesar, en dryg kilometer söder om torget i gamla sta´n. Även om vi lärde oss åka både tunnelbana och spårvagn, så blev det faktiskt flera promenader den sträckan. Vädret var ljummet och behagligt om än mulet och ibland lite regn. Några restaurangbesök blev det också. Inte dyrt heller eller vad sägs om middag ca 300 kronor för två personer. Överkomligt sannerligen. Efter nästa besök har vi mer att berätta.

Kommentarer inaktiverade för Hälsningar från Prag!