jan 22 2012

Senaste jazzkonserten i Eskilstuna!

Published by at 17:59 under Dagsedel

I går kväll (lördagen den 21/1) var jag på konsert med Krister Andersson och Sandviken Big Band. Krister är en klarinettist och tenorsaxofonist av hög rang. Han har rötter i Eskilstuna (f 1951) och som grabb fick han sina första lektioner i den kommunala musikskolan. Hylla den kommunala musikskolan!!! Krister har åtminstone två gånger vunnit Gyllene Skivan-priset. Han är bra!

Sandviken Big Band är ett av landets bästa storband. Så det så!

Tillsammans gjorde de en swingkonsert i Benny Goodman och Artie Shaw-anda. Det svängde gott. Ett nummer de spelade var ett arrangemang av trumpetaren m m James Morrison. Vi rekommenderades att kolla ett You Tube-klipp där denne Morrison spelar alla instrumenten utom trummor. Filmtrick förstås men fantastiskt på sitt sätt. Man har bl a filmat bilder där han tittar beundrande på sig själv medan han spelar solo. Kolla på You Tube!

http://www.youtube.com/watch?v=-T-V7CA1Ksg&list=UU1om5wGxfxfsNUmEE9htC5A&index=1&feature=plcp

Kommentarer inaktiverade för Senaste jazzkonserten i Eskilstuna!