okt 07 2011

Grävmaskinisten Olsson

Published by at 10:49 under Dagsedel,Särskilda intressespeglingar

Det sägs att man aldrig blir för gammal för att lära sig nya saker. Lära och lära, men nu har jag i alla fall prövat på att köra grävmaskin. I och för sig leksaksmodellen men ändå.

Margot har en slänt som länge haft behov av viss justering. Nu blev det äntligen tillfälle. Släntjustering och breddning av tillfartsvägen. Hon hyrde en minigrävare över en helg för någon vecka sen och vi satte igång. Margots son Dick fick ta hand om vägen och Margot och jag justerade slänten. Det var en både spännande och kul upplevelse att hitta rätt bland spakarna och få skopan att göra som jag tänkte.

På´t bara!

Så här såg slänten ut innan vi började. Det var en särskild ”hög” med rötter, jord och sten som krävde maskinkraft att fixa till.

Växtligheten och rötterna skulle bort och jorden planeras ut åt ömse håll. (Stakkäpparna påminner mig om min tid som vägbyggare på 60-talet. Bl a även i Fagerstatrakten.)

En sån här leksak skulle man ha.

Efter lite envist petande, rakande och lyftande och som avslutning lite skyffel och kratta för hand fick vi till den här hyfsade slänten. Nu täcker vi slänten med markväv och täckbark över vintern inför nästa års planteringar. Det kommer att bli snyggt!

Stenarna rådde vi inte på. Dom får ingå i den blivande planteringen.

 

Kommentarer inaktiverade för Grävmaskinisten Olsson