Jul 06 2010

Båtsommaren 2010 inledd

Published by

Som sagt, 5 juli (och först då) blev det möjligt för Håkan och mig att få vår segelbåt vårfejad (!) och sjösatt. Småbåtshamnen Ernemar i Oskarshamn är en alldeles utmärkt plats för vinterförvaring och allt som behöver göras för att sköta om en båt vår och höst. En marina, nära till vattenposter och eluttag, allt som behövs för ett smidigt arbete.

Och vi började alltså med att plocka av vintertäckningen.

Håkan lutar sig över någon syssla i förgrunden, och där bakom vår Magnific Midget.

Efter avspolning och rengöring av båten (utsidan förstås) kunde vi börja bottenmåla och vaxa. En får jobba och en annan sköter dokumentationen.

Vi hade tur och kunde få hjälp med truck att sjösätta båten efter bara någon timmes väntan. Och då behövs det rejäla don.

Efter ordentlig surrning bär det sen iväg 2-300 meter ner till sjösättningskajen.

Sjösättning är ett härligt uttryck, är det inte!

Vattnet möter kölen…

… och så är det klart för ombordstigning.

Tack vare att masten och riggen fick stå kvar på båten över vintern, gick det sedan kvickt att komma i ordning och segla till ordinarie sommarkajplats. Lägg märke till det fantastiska vädret. Solen och värmen gjorde att vi tillsammans med Kerstin, Victor och Ida gav oss iväg på första seglingen och strandhugget för säsongen. Där skedde också årets första dopp i havet. Fantastiskt härligt!

Jag har svårt att tänka mig bättre sommarupplevelser.  Se och njut!

Kerstin, Ida, Victor och Håkan i skön, värmande kvällssol.

Och så är 2010 års båtsommar inledd. Härligt!

3 responses so far

3 Responses to “Båtsommaren 2010 inledd”

  1. Stefanon 08 Jul 2010 at 9:38

    Man blir lycklig av sånt där…önskar att vi bodde närmare varandra så jag kunde dela detta seglingsnöje med dig och Storebror. Ser fram emot att du kommer upp hit på besök, så vi får ta oss ut med båtkraft till våra kobbar och skär! /S

  2. Margoton 10 Jul 2010 at 17:38

    Tyvärr så har jag ju haft svårt med min ledighet denna sommar så jag får väl njuta av bilderna i stället. Förhoppningsvis så kommer det fler sommrar så även jag får känna solen i oskarshamn.

  3. Hans-Gunnar Olssonon 13 Mar 2011 at 23:57

    Om segelbåtar icke hade funnits hade människan varit ytterst olycklig!

Comments RSS

Leave a Reply