Okt 06 2010

Vi fortsätter resan till Skellefteå och tittar på en del av det som hänt därefter.

Published by at 23:12 under Resor - längre och kortare

Tack alla fans som älskar min sida och påminner om behovet av uppdatering.

Nåväl; Skellefteå var ju målet, eller närmare bestämt Skelleftehamn. Där bor Stefan och hans familj och där har Carolina och hennes familj sitt sommarviste.

Min älsklingsdotter Carolina, juli 2010.

Jag bodde hos Stefan-på Kallholmen i Ske-hamn- den här gången. Där pågår alltid någonting. Den här sommaren var det verandabygge framför gårdshuset som skulle förfärdigas. Mycke´ virke gick det åt! Men så bra det blev!

Visst är det fantastiskt! Men mycke´ virke och skruv blev det.

En extra bonus under Skellefteåveckan var att Deborah var hemma på besök. Och en kväll bjöd hon på en underbar soppmiddag.

Vi som hade tur att få vara med var (från vänster) Pia, Stefan, Ludde (Deborahs kusin), Deborah, Jessika och (utanför bild) jag.

Golf med Elias är ett måste vid ett norrlandsbesök. Jag har för mig att jag vann en runda och Elias den andra. Golf är så nyckfullt.

Elias har en jättefin sving. Vi spelar på Rönnbäckens golfbana.

Carolina var i färd med att anlägga en plantering. Den skulle kantas med en stenmur. Och vad gör en stödjande fader, jo han hjälper till med att skaffa fram sten till muren. Så här ser början ut.

Carolina har lovat mig bilder på hur det blev sen. Jag väntar spänt.

Naturligtvis hör en tur på sjön, förlåt havsviken, till de måsten som gäller vid ett (kort) sommarbesök i Skelleftehamn. Det är vackert med havet.

Elias och Carolina. Med ryggarna häråt, Jonathan och hans kompis.

När skymningen faller och myggen blir för besvärlig drar vi oss inomhus. Fia med knuff är ett spel som främjar vänskap, respekt och tolerans. Eller hur?

Vid en närmare titt på brädet så ser man vem som är framgångsrikast. Morfar sopar banan, alltså!

Vistelsen den här gången blev bara lite drygt en vecka. Men så är det, man skall inte drabba barn och barnbarn allt för mycket. Några härliga dagar blev det i alla fall. På hemvägen stannade jag till i Lövånger och köpte ett par kartonger tunnbröd. Det brödet njuter jag av än.

Sommaren 2010 minns jag som en av de bättre. Sol, värme, segling och en hel del golf. Att ha fått umgåtts med barn och barnbarn några veckor förhöjer värdet.3 responses so far

3 Responses to “Vi fortsätter resan till Skellefteå och tittar på en del av det som hänt därefter.”

 1. monica risbergon 08 Okt 2010 at 20:30

  roligt att Du börjat skriva igen. Har saknat det. Åker till toronto på söndag. Tack för hälsningen genom Kicki. Moniq

 2. Carolinaon 11 Okt 2010 at 13:01

  Ja det är inte utan att jag börjat misströsta om din hemsidas fortlevnad. Men nu kan jag pusta ut, även vi som inte är fast i facebook-träsket får en glimt av ditt händelserika pensionärsliv. Man får tacka.
  För övrigt kan jag meddela att ”Fia med knuff” numera benämns ”Fia med morfar” av mina söner…

  Kram
  Carolina

 3. Margoton 18 Okt 2010 at 19:20

  Största anledningen till att Samuel inte skrivit på sin hemsida är nog att han fastnat i släktforskningens spännande garn. För på Facebook syns han inte heller till så ofta.
  Det är ju lite roligare med en hemsida för där finns ju allt kvar. På Fb är det ju borta dagen efter på grund av alla andras inlägg.

  Margot

Comments RSS

Leave a Reply